Четвер, 25.04.2024, 13:32
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2016 » Листопад » 10 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ
12:31
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ
9 листопада – День української писемності і мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.
Віддаємо шану мові і ми, провівши різні заходи у загальноосвітніх закладах району: загальношкільні лінійки  «Мово українська, гордосте моя!», конкурси «Буквиця моя» на кращий вислів про мову, розгадування шарад, кросвордів, ребусів, усні журнали «Скарб од далеких предків – то рідна мова й рідне письменство», брейн-ринги «У світі чарівної книги».
Нині проводиться багато конкурсів знавців української мови. Одним із наймасовіших і найпопулярніших є Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який уже сімнадцятий рік упевненою ходою крокує не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу, де живуть наші співвітчизники. Це підтвердження того, що словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає силу і розливається могутньою рікою духовності. Саме 9 листопада 2016р. стартував І етап ХУІІ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Перед початком  конкурсу у школах були проведені святкові лінійки, на яких звучали розповіді про меценатство Петра Яцика і його внесок у розвиток українського письменства. Учні декламували вірші про мову, співали українські пісні.  
На І уроці школярі писали творчі роботи  «Спіймай у долоньку сонячний промінчик і запиши свої враження»,  «Сумління людське – як вулик: його можна і розворушити»
Учні початкової школи  готували виставки малюнків до улюблених казок,  5-7 класів -   випускали стінгазети, готували виставки «Рушники нашого краю», «Українські вишиванки» та ін.
У цей день всі загальноосвітні школи та представники відділу освіти  також долучилися до написання радіодиктанту «Україна на зламі тисячоліть», цим самим віддавши шану рідній мові. Почуття патріотизму переповнювали серця справжніх українців нашого району.  
У шкільних бібліотеках  учні змогли ознайомитися з книгами про виникнення і розвиток української мови, прослухали розповідь бібліотекарів про книги   давні і сучасні, оглянути виставку літератури «Моя рідна мова». 
Переглядів: 417 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz