П`ятниця, 26.04.2024, 06:12
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2013 » Грудень » 9 » Фестиваль дітей з обмеженими можливостями „Повір у себе - 2013”
16:19
Фестиваль дітей з обмеженими можливостями „Повір у себе - 2013”
  З метою виявлення творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самовираження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство 4 грудня 2013 року у Лебединському районі відбувся традиційний міськрайонний фестиваль дітей з обмеженими можливостями „Повір у себе”. Шістнадцять років назад ініціаторами проекту виступили відділи у справах молоді та спорту, культури і туризму, освіти райдержадміністрації, районний будинок дитячої та юнацької творчості. Вони ж є і постійними організаторами проведення заходу .
  Дійство організовано на підтримку творчого потенціалу і сприяння подальшого його зростання у дітей з особливими потребами. Слова вітання для учасників заходу прозвучали від заступника голови райдержадміністрації Світлани Лещенко, керуючої справами районної ради Ганни Полової, начальника відділу у справах сім’ї та молоді міськвиконкому Ніни Гончарової.
  Розпочав фестиваль учень Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №5 Максим Капран.   На жаль, цей хлопчик не може самостійно пересуватися – візочник, але дуже гарно співає. Він – переможець багатьох міських, районних, обласних вокальних конкурсів. Були виступи інших дітей міських загальноосвітніх шкіл. Теплі слова і подарунки отримали вони від депутата Сумської обласної ради Олександра Удодіка і волонтерів Лебединського медичного училища. Вітання і подарунки від депутата обласної ради Магомеда Галаєва передала його довірена особа Світлана Тонкошкур. Затаївши подих, ледве стримуючи емоції присутні у залі уважно слідкували за виступом вихованців Лебединської спеціалізованої школи для глухих дітей. У їхньому жестовому виконанні присутні переглянули хореографічні та вокальні номери. Ці дітки позбавлені можливості спілкуватися мовою, чути навколишній світ, але вони можуть спілкуватися серцями, що іноді не притаманне повноцінним людям. І знову для них заслужені подарунки – від міського відділу УМВС України в м. Лебедин і Лебединському районі, які вручив заступник начальника з кадрових питань Олександр Кореновський, від управління Пенсійного фонду України в м. Лебедин і Лебединському районі (В. Гончаров).
   Кульмінаційним моментом фестивалю, від якого всі отримали масу задоволення, був виступ вихованців Штепівської загальноосвітньої спеціальної школи – інтернату. Українські вечорниці, весела кадриль, ложкарі, пісні про рідну Україну… у їхньому виконанні. Своїм артистизмом, позитивним настроєм вони захопили увагу глядачів у залі і викликали бурю аплодисментів. Те, що витворяють ці маленькі артисти, не завжди під силу людям без вад, зокрема бажання бути потрібними суспільству і жага до життя. Варто відмітити професіоналізм педагогів, які працюють з незвичайними дітками, їх вміння знаходити особливий підхід до них, при цьому розкривати і розвивати молоді таланти.
   Дипломи учасників фестивалю вручила керівникам навчально–виховних закладів Анатолію Удоду і Віктору Харченку заступник голови райдержадміністрації Світлана Лещенко. Безліч подарунків отримали діти від постійних шефів, підприємств та приватних підприємців. Жоден захід Штепівської загальноосвітньої спеціальної школи – інтернату не проходить без участі шефів - управління СБУ в Сумській області та науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при управлінні МВС України в Сумській області. Багаторічна дружба поєднує ці установи. Зі словами вітання подарунки малечі вручили представники служб Анатолій Шевелєв, Олеся Таракун, Олексій Шаповал і Маргарита Акименко. Значну допомогу у організації і проведенні заходу надали: депутати районної ради В. Ровний і В. Босенко, ДП «Дорбудсервіс» (Л. Щегорцов), ТОВ «Маковичок» (Ю. Дубровін), ТОВ «Лебединські ковбаси» (О. Андреєв), ПП «Контакт» (С. Лук’яненко), В. Режинков, Г. Степанкова, Н. Яницька, А. Корнієнко, З. Дяченко, А. Біда, А. Дементєєнко. Вокальні і хореографічні композиції дарували усім присутнім в залі вихованці районного будинку дитячої та юнацької творчості.
  Ці хвилини об’єднали багато сердець, дали можливість проявити свої таланти, обмінятися досвідом, поспілкуватися, накопичити енергію й знайти натхнення для майбутніх сміливих творчих досягнень і здійснення заповітних мрій.
   В очах дітей, їх батьків та вихователів було видно надію на зустріч у майбутньому, любов до життя і віру в себе!

Переглядів: 579 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz