Вівторок, 23.04.2024, 14:41
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2013 » Листопад » 22 » Іграшка для друга
16:24
Іграшка для друга

Поширення в Україні процесу інклюзивного навчання дітей з обмеженими можливостями фізичного, психічного здоров’я     представляє собою ще один крок до забезпечення повної реалізації прав дітей з особливими потребами на якісну освіту. Інклюзивна практика реалізує доступ до одержання освіти як в загальноосвітньому закладі, так і в позашкільному.

Отримання такими дітьми якісної  позашкільної  освіти є одним з основних і невід'ємних умов їх успішної соціалізації, забезпечення повноцінної участі в житті суспільства, ефективної самореалізації в різних видах професійної і соціальної діяльності.  

Упродовж багатьох років на базі Лебединської спеціальної  школи-інтернату працює гурток «Рукоділля» Районного Будинку дитячої та юнацької творчості Лебединської районної ради Сумської області. Керівник гуртка Тетяна Єршова знайомить дітей з різними видами декоративно-ужиткового мистецтва, створює необхідні умови для успішного  оволодіння навичками ручної праці. 

  Свій багаторічний досвід спілкування з дітьми з особливими потребами педагог застосував при підготовці соціального проекту з елементами інклюзії «Іграшка для друга». Мета проекту: створення інклюзивного середовища для успішної соціалізації дітей-інвалідів, розвиток їх творчих здібностей, виховання толерантності у підростаючого покоління. У рамках проекту учні Михайлівської ЗОШ І-ІІІст. підготували святкову програму та виготовили подарунки власними руками для дітей Лебединської спеціальної  школи-інтернату.

  У святково прикрашеній залі Осінь-чарівниця разом із лісовими героями – Білочкою, Іжачком, Зайчиком, Лисичкою зустріли маленьких вихованців школи-інтернату.  Конкурсна програма включала  різні рухливі ігри, цікаві завдання. Дітям необхідно було на смак розпізнати різні фрукти, овочі; зібрати шишки, жолуді, гриби, пройти осінню стежку, передати «швидке яблуко». Завдяки вдало підібраним завданням конкурсу в залі панувала невимушена, дружня  атмосфера спілкування. Не звертаючи увагу на вади слуху вихованців інтернату, діти спілкувалися, ділилися враженнями і добре розуміли один одного.  Учні Михайлівської ЗОШ ознайомилися з побутом вихованців інтернату,  відвідали   класні кімнати,  тренажерний  зал та комп’ютерний клас,  швейну майстерню. На добру згадку про знайомство вихованці гуртка «Іграшка-сувенір»  подарували м’які  іграшки своїм новим друзям. Вихованці школи-інтернату щиро дякували за цікаву конкурсно-розважальну програму і в знак подяки вручили вазон квітів, який виготовили своїми руками. На згадку про теплу зустріч діти зробили дружнє фото. 

Переглядів: 519 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz