Четвер, 28.03.2024, 15:38
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2013 » Жовтень » 28 » Легкоатлетичний крос, присвячений 69-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників
12:00
Легкоатлетичний крос, присвячений 69-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників
   У Лебединському районі відбувся легкоатлетичний крос, присвячений 69-й річниці визволення України від німецько – фашистських загарбників. Участь у ньому взяли близько 50 молодих спортсменів і ветеранів спорту. 
   Відкрив захід голова райдержадміністрації Василь Калита, привітавши всіх з наступаючою визначною подією в історії нашої держави. Районна влада всебічно сприяє розвитку спорту на Лебединщині, виконуючи завдання цільових програм і доручень Глави держави Віктора Януковича. 
  На даний час один із пріоритетів розвитку району – створення умов для занять фізичною культурою і спортом. За останні роки все більше і більше дітей та молоді залучається до занять спортом, адже саме за здоровою нацією майбутнє. Ви – приклад тих, на кого потрібно рівнятися и продовжувать славні традиції» - зазначив він під час виступу та запевнив, що влада і в подальшому буде піклуватися про розвиток сфери, укріплення спортивної інфраструктури, створення умов для підготовки юних спортсменів, котрі зможуть гідно представляти Лебединщину. Слова вітання прозвучали також від голови громадської ради при райдержадміністрації Віталія Волощука і керуючого Лебединською філією ПАТ Акціонерний банк «Столичний» Олександра Калюжного. Напутні слова адресував своїм колишнім вихованцям ветеран спорту, у минулому тренер, автор книг «Спортивні зірки Лебединщини» і "На спортивних перехрестях Лебединщини" Іван Радченко. 
   Змагання проходили на старій лижній трасі поблизу с. Червлене, яка існувала і активно використовувалась із 1967 по 1986 роки. На ній у ту пору тренувались такі відомі спортсмени, як Віктор Русанов – майстер спорту міжнародного класу з біатлону, почесний майстер спорту, чемпіон Радянського Союзу і 19 -кратний чемпіон України з біатлону, Олена Зубрилова  і Андрій Дериземля  – чемпіони світу з біатлону, Олександр Ушкаленко - чемпіон світу з лижних гонок. За словами Івана Радченка, Лебединщина у минулі часи була центром лижного спорту. За різних часових і технічних обставин у сучасному періоді для проведення змагань використовуються тільки окремі ділянки траси. Це саме той випадок. Забіг на 1 км здійснювався у таких вікових категоріях: учасники до 25 років, від 26 до 35 років, від 36 до 45 років та старші 46 років. Найменший учасник змагань - Ігор Фурдило, 8 років, - вже переймає життєву естафету від батька – спортсмена, найстарший учасник – Петро Стеблянко, 56 років, - не зраджує здоровому і активному способу життя. 
  Отже, переможцями легкоатлетичного кросу стали: серед дівчат – Ніна Майковська і Олександра Суханова; 0 – 25 років – Андрій Шандиба (Лебединське педучилище); 26 – 35 років – Віталій Мєрєнков; 35 – 45 років – Ейвазов Борис; старші 46 – Володимир Фурдило. Всі вони нагороджені заслуженими,  грамотами і пам’ятними подарунками, від Лебединського відділення ПАТ Акціонерний банк «Столичний», який на даний час святкує 20 річчя свого заснування 
  Буваючи на таких заходах і проникаючись цим духом із впевненістю можна сказати: «Спорту на Лебединщині бути!

Переглядів: 417 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz