П`ятниця, 29.03.2024, 13:13
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2012 » Грудень » 17 » Прагнення високих результатів
11:00
Прагнення високих результатів
  
У 2012-2013 навчальному році естафету державної атестації закладів освіти розпочав Ворожбянський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ.  
За результатами атестаційної експертизи встановлено, що в закладі створено всі необхідні передумови для надання якісних освітніх послуг.
Приміщення  школи побудоване в 1967 році, має 2 поверхи, розраховане на 240  місць. Завантаженість – 50%.
У школі здобувають знання 121 учень в 11 класах. Середня наповнюваність класів 11 учнів. 
У закладі працюють 20 педагогів. 10 років поспіль педагогічний колектив очолює Коренєв Микола Володимирович, спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, стаж педагогічної роботи якого становить 35 роки.
Педагоги закладу мають відзнаки за досягнення в роботі. Знаком «Відмінник освіти України» нагороджений один учитель закладу, Грамотою Міністерства освіти і науки – 3 учителі, грамотою голови обласної ради – 1, грамотою голови райдержадміністрації – 5.
Педагогічні працівники  беруть участь у конкурсі «Учитель  року»: 2009 рік – учитель української мови й літератури Коренєва О.М. (заочний етап обласного конкурсу), 2011 рік – учитель початкових класів  Гайворонська Н.О. (очний етап районного конкурсу), 2011 рік – учитель української мови та літератури Приходько Н.І. ( очний етап районного конкурсу – ІІІ місце),  Житкова Н.П. брала участь у конкурсах  «Золоте серце», «Початкова освіта – ХХІ сторіччя», Учитель початкових класів Гайворонська Н.О. та учитель української мови та літератури Коренєва О.М., брали участь у районному конкурсі «Зі скарбниці педагогічної мудрості»,  учитель початкових класів Ісакова О.О. брала участь у районному конкурсі «Творчий учитель». 
У 2005 році педагогічний колектив школи здобув перемогу у конкурсі "100 кращих шкіл України" (номінація "Школа - соціокультурний центр села"), у 2007 році - став переможцем обласного конкурсу на кращий навчальний заклад, започаткованому управлінням освіти і науки Сумської обдержадміністрації та фондом "Благовіст".
Учні школи - багаторазові переможці районних і обласних спортивних змагань у командному заліку та в особистій першості. До їхніх здобутків варто зарахувати й перемоги в обласному конкурсі "Проба пера" (номінації "Проза", "Драматургія").
За останні три роки до Сумського державного педагогічного університету  імені А.С. Макаренка вступили 6 випускників, а до Лебединського педагогічного училища – 2 випускники закладу. Серед випускників нинішнього року 2 готуються до вступу до педагогічних ВНЗ.
На базі школи діють гуртки: хореографічний, ляльковий, вокальний, драматичний.
У міжатестаційний період у НВК зроблено ряд кроків щодо покращення матеріально-технічної бази: обладнано кабінет інформатики, який  оснащено 10 робочими місцями для учнів та одним місцем для учителя, 3 комп’ютери встановлено у кабінеті фізики, по 1персональному комп’ютеру у кабінетах світової літератури, історії, заступника директора з виховної роботи та педагога-організатора. Закладу надано 17 персональних комп’ютерів, що надійшли як гуманітарна допомога Китайської  Народної  Республіки. У грудні 2011 року школа підключена до мережі Інтернет. Заклад має  електронну пошту.  На 1 комп’ютер припадає 2 учні.
Директор НВК спрямовує зусилля на налагодження тісних контактів зі спонсорами, сільською радою тощо. У результаті плідної співпраці для налагодження повноцінного харчування учнів, здійснення поточного ремонту та інших потреб адміністрація закладу використовує залучені кошти. Так, упродовж 2011-2012 років виконано капітальний ремонт спортзалу, здійснено заміну 33 віконних блоків, встановлено підвісну стелю у приміщеннях ІІ поверху, здійснено заміну системи опалення та сантехніки у внутрішніх санвузлах дошкільного навчального закладу на загальну суму 120 тис. грн.
На належному рівні відбувається навчально-виховний процес. Середній бал навчальних досягнень учнів із предметів інваріантної складової – 8.2 бала. 
Співвідношення учнів, які засвоїли навчальні програми на високому та достатньому рівнях, до загальної кількості учнів у школі складає 68%.
Гарячим харчуванням охоплено 90 зі 121 учня школи. Для учнів початкової ланки організовано дворазове харчування, середня вартість якого становить 9,10 грн. 
Шкільним автобусом, отриманим у 2003 році,  до школи  підвозяться 48 учнів (100% від потреби). 
Освітню діяльність загальноосвітньої школи за результатами атестаційної експертизи оцінено в 53,25 бала, що відповідає високому рівневі.
На належному рівні відбувається навчально-виховний процес у дошкільному навчальному закладі, до складу якого входять 2 різновікові групи, що налічують 36 вихованців. Заклад надає освітні послуги за художньо-естетичним напрямом. Його освітню діяльність оцінено на високому рівні.
Рішенням регіональної ради з питань атестації та ліцензування закладів освіти Сумської області (протокол № 111 від 28.11.2012) Ворожбянському НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ надано право здійснювати освітню діяльність унаслідок атестації його на високому рівні, директора закладу Коренєва Миколу Володимировича визнано таким, що відповідає займаній посаді.
  

Переглядів: 538 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz