Середа, 24.04.2024, 12:45
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2017 » Лютий » 21 » ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
12:01
ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
21 лютого 2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах району відбулися заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови, метою яких було - поглибити знання учнів про рідну українську мову, її історію; формувати національну свідомість школярів; виховувати поважне ставлення до мови; розвивати пізнавальні інтереси.
У Михайлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 5-8 класів учитель української мови Холоденко Н.П.. провела лінгвістичну гру «Я люблю Україну». Учні щиро висловлювали теплі почуття до рідної мови.
Для учнів молодших класів Павленківського НВК. була проведена «Подорож у цікаву граматику». Діти щиросердно освідчувалися в любові до рідного слова, в цікавій формі вчились правилам граматики.
Для учнів старших класів Будильського НВК учитель Образцова О.Н. підготувала презентацію на тему «Ділова українська мова».
У Штепівському НВК учні початкових та середніх класів ходили «На гостину до Української Мови», де дуже цікаво провели час: грали в ігри, змагалися в конкурсах та вікторинах, які приготувала для них пані Мова, вітали іменинницю віршами та піснями.
Старшокласники Голубівської ЗОШ І-ІІІст. дискутували «Чи досить нам, українцям, однієї мови для спілкування у своїй державі?». Учні активно висловлювали свої думки, відстоювали власну позицію щодо порушених питань диспуту.
У Пристайлівському НВК для учнів всього закладу було проведено свято рідної мови «Мова калинова», на якому школярі брали участь у конкурсі знавців рідної мови (читали вірші, прислів’я, приказки, загадки, про мову і слово). Для учнів 9-11 класів було проведено диспут « Українська мова – мова моєї держави». Старшокласники висловили своє бачення розвитку рідної мови , зацікавились проблемою культури мови та виступили з доповідями «Культура мовлення учнів школи».
У закладах району були оформлені книжкові виставки, проведені лінійки, виховні години, присвячені Міжнародному дню рідної мови.
Переглядів: 410 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz