Четвер, 25.04.2024, 14:40
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Свято "День Позашкілля"
17:15
Свято "День Позашкілля"

Природа – неоціненний скарб людства. Вона милує око своїми чарівними барвами в пору золотої осені, приваблює білосніжною красою зими, надихає буйним цвітінням весни та пахощами квітів влітку, що переплітаються з дзвінкими переспівами пташок та блакиттю бездонних небес.

Природа України найгарніша, найчарівніша в світі, адже де ще, як не в нашій країні так колосяться поля хлібів та соняшників, так мелодійно дзвенять прозорі річки й шумлять діброви.

Будь – яка держава будує своє суспільне життя відповідно до цінностей, які сприймає і, в які вірить. Але не дивлячись ні на що, більша частина сучасної молоді зорієнтована на здобуття матеріальних цінностей і практично ігнорує такі цінності, як здібності до пізнання, творчої діяльності, моральні та духовні цінності. Одним із важливих засобів протидії розвитку таких типових нині негативних рис особистості учнівської молоді є екологічна освіта та виховання, що здійснюються через гурткову роботу позашкільних навчальних закладів.

Саме з метою екологічного виховання, формування відповідних умінь та знань про взаємозв’язок людини з природою, розвитку інтелекту, творчої активності дітей, поряд з традиційними тематичними заняттями педагоги еколого – натуралістичного відділу РБДЮТ використовують у своїй роботі такі ефективні форми, як проведення екологічних КВК, вікторин, засідань круглого столу, а також екологічних свят.

Одним із таких екологічних свят, в основу якого покладено розвиток екологічноосвіченої та всебічнорозвинутої особистості учнівської молоді, є свято «День позашкілля», яке було організовано та проведено педагогами еколого – натуралістичного відділу 14 листопада 2012 на базі Гудимівського НВК. У рамках свята пройшла конкурсно-розважальна програма, до якої увійшли конкурси:


1.       «Розминка», в ході якої учасники команд «Віночок» та «Барвінок», повинні були відповідати на питання екологічного змісту.

2.    «Збери прикмети», завдання конкурсу полягало у тому, що команди повинні були правильно зібрати та озвучити розрізані прикмети, що були їм запропоновані у конвертах.

3.       Вікторина «У  світі рослин й тварин», в ході якої кожній команді по черзі описувалися властивості рослин чи факти з життя тварини, після чого учасники повинні були відповісти на запитання.

4. «Екологічний плакат»: завдання цього конкурсу полягало у тому, що учасники команд за 5  хвилин повинні були придумати та намалювати плакат з лозунгом на природоохоронну тематику.

5. У різні часи люди з подивом та захопленням спостерігали за тваринами, їх життям, поведінкою. Саме їм  присвячений конкурс «Театр звірів».

6. «Відгадай кросворд», в основу цього конкурсу покладено завдання якнайшвидше знайти та закреслити квіти й дерева, з яких полюбляють збирати мед бджоли.

7.       Останнім для учасників команд став конкурс «Правила поводження у природі».

У ході проведення свята, задіяними були не лише учасники команд, а й глядачі залу. За їх участю пройшли такі  конкурси, як «Відгадай загадку», гра «Пір’їнка», «Передай квітку» та «Збери пазли».

Свято «Дня Позашкілля» виходило на завершальний етап, діти дізналися багато цікавого та нового про природне середовище, про важливість збереження та примноження його багатств. Тож, останнім акордом, що завершив конкурсно – розважальну програму, стала посвята колективу учнів Гудимівського НВК до лав юних  натуралістів.

 

 

Переглядів: 621 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz