Субота, 20.04.2024, 04:36
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2017 » Травень » 18 » ТАЄМНИЙ КОД ВИШИВАНКИ
08:15
ТАЄМНИЙ КОД ВИШИВАНКИ

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. У третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Вишиванки сприймають як символ єднання, солідарності і підтримки.
До Дня вишиванки педагоги районного Будинку дитячої та юнацької творчості підготували і провели районний квест «Таємний код вишиванки». Команди з Московськобобрицького НВК, Гудимівського НВК та Будильського НВК поринули у чарівний світ вишитих скарбів нашого народу. На зупинці «Загадки бабусиної скрині» Людмила Бабич, керівник туристично-краєзнавчих гуртків, розповіла про різновиди та особливості українських рушників, а потім кожна команда визначала назви та призначення справжніх старовинних унікальних рушників.

На наступних зупинках діти, разом з Людмилою Балабою, керівником туристично-краєзнавчих гуртків, складали вишиту карту України та визначали вишивальні шви.
«Письмову вишиванку» команди виконали разом з Наталією Коротич, керівником творчого обєднання «Художній розпис». Учасники складали слова, які стосуються вишиванки, з певного набору літер.
Зупинка «Фотомоб» вимагала від учасників великої кмітливості, творчого підходу і вміння володіти мобільним телефоном. Адже, за короткий час потрібно було зробити якнайбільше фото вишитих скарбів нашого народу.
«Таємний код вишиванки» довелось відшукувати командам на наступному етапі для того, щоб розкодувати послання від далеких предків. Усі учасники швидко справились із завданням.
На завершення квесту діти вишикувались «живим ланцюгом» у вишиванках із стрічками і разом з Людмилою Ятленко (завідуючою відділом) пройшли святковою ходою по парку П.Полуботка.
За підсумками квесту найбільшу кількість балів набрала команда «Мальви» з Гудимівського НВК і стала переможцем.

Переглядів: 311 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz