Четвер, 28.03.2024, 11:44
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2014 » Червень » 17 » УРА! КАНІКУЛИ!
10:36
УРА! КАНІКУЛИ!

Щороку з першими днями літа гостинно відкриває двері профільний табір «Сонечко» районного Будинку дитячої та юнацької творчості. Найкращі вихованці, які сумлінно відвідували гуртки протягом навчального періоду та брали участь у конкурсах, виставках та інших заходах районного та обласного рівнів, мають змогу під час канікул і оздоровитися, і продовжити заняття улюбленою справою: декоративно-ужитковим мистецтвом, краєзнавчим туризмом, еколого-натуралістичною діяльністю, вокалом та хореографією.

Традиційно, перша зміна розпочалася феєричним концертом «Подорож у казкове літо», присвяченим Дню захисту дітей. Щоб насолодитися ним, до РБК з’їхалися діти з усіх шкіл району. У супроводі казкових героїв вони здійснили захоплюючу подорож чарівною країною. Чудового настрою додав солодкий сюрприз – морозиво.

Цього року в профільному  таборі «Сонечко» буде оздоровлюватися 100 дітей на базі таких навчальних закладів Лебединського району: Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ст.., Межиріцької ЗОШ І-ІІІ ст.., Бишкіньського НВК, Будильського НВК, Рябушківського НВК, Ворожбянського НВК, Пристайлівського НВК.

Так, на базі Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів для 15 учнів 5-7 класів, серед яких 4 – з багатодітних малозабезпечених родин, організовано загін «Краєзнавець». Тут діти вивчають рідний край, здійснюють пішохідні прогулянки та виїзні екскурсії, а також віртуальні подорожі за допомогою комп’ютерних технологій. Вихователі – керівники гуртків РБДЮТ роблять все для того, щоб відпочинок вихованців був змістовним і цікавим.

Різноманітні вікторини, захоплюючі бесіди про дива навколишнього світу, майстер-класи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва, змагання «Веселі старти», «Козацькі розваги», конкурс малюнків «Ми за мир!», пішохідні екскурсії по визначних місцях с. Михайлівки, до «Катюші» та партизанської землянки тощо, поїздки до м. Лебедина та с. Межиріча, пізнавально-розважальні програми «Посвята у туристи», «Я люблю Україну» – ось далеко неповний перелік проведених заходів. А скільки цікавого ще попереду!

Збагатити та урізноманітнити життя табору дозволяє робота мобільної пересувної групи РБДЮТ. Уже кілька років поспіль у її складі працює дитячий ляльковий театр «Пілігрим», який своїми виставами глибокого виховного змісту сприяє формуванню у дітей найкращих людських якостей. Так, цього літа юні артисти запропонували на розсуд глядачів виставу про сутність поняття «щастя», яку мали змогу переглянути не тільки гуртківці РБДЮТ, а й учні школи, які оздоровлюються на пришкільному майданчику, і вихованці дитячого садочка «Орлятко», а також діти з інших регіонів України, які зараз перебувають на відпочинку в с. Михайлівці.

Налагоджена також багаторічна плідна співпраця з працівниками Михайлівського сільського будинку культури та сільської бібліотеки. Вони залюбки надають приміщення для театральних вистав, допомагають в організації виховних заходів. Традиційними вже стали концертні та конкурсно-розважальні програми «Здрастуй, літечко!», «Подарунок для всіх», квест «Країна  казкових мрій», бібліотечні вікторини, зустрічі з народними умільцями тощо.

Завдяки ентузіазму і творчості педагогів  районного будинку дитячої та юнацької творчості оздоровча кампанія і організація дитячого дозвілля почалася вдало і пройде на високому рівні.

Переглядів: 474 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz