Вівторок, 19.03.2024, 08:41
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2015 » Липень » 31 » ВІЗИТ ДО ПОЛЬЩІ
09:57
ВІЗИТ ДО ПОЛЬЩІ
  Липень цього року видався  для учнів та педагогів Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ст. напруженим, проте змістовним і насиченим цікавими подіями. Так, з 15 по 26 липня група учнівсько-педагогічного колективу школи на запрошення польської сторони відвідала місцевість Орла (Польща). Візит відбувся в рамках польсько-українського проекту «Між Бугом і Нарвою дослідники польсько-українського фольклору» за фінансової підтримки Варшавського центру культури. Це вже п’ята поїздка дітей до сусідньої держави у рамках співпраці з випускником нашої школи Миколою Ващенком, який неодноразово готував подібні проекти в минулому.
  Нашу групу дуже тепло зустрів солтис Орли пан Марек Хмілевські. Після вітальних слів ми налаштувалися на цікаві зустрічі. І вони не забарилися!
  Насамперед, учні познайомились із життям місцевої православної парафії святого Архангела Михайла та її молодіжним братством, де поспілкувалися з юнаками та дівчатами. За вогнищем дітям було цікаво дізнаватися про традиції навчання у Польщі та розповідати про рідну Україну. Хочеться зазначити, що більшість поляків Підлісся мають українське коріння, сповідують православ’я, окрім польської мови можуть розмовляти на схожій до української мови говірці і добре розуміють українську мову, отже ми не мали комунікативних труднощів. На українському вечорі наші учні виступили з концертом, до якого готувалися ще вдома, а на знак нашої дружби з польськими друзями ми обмінялися символічними подарунками.
  У Бельську школярі відвідали місцевий музей витинанки та рушників Підлісся, де після екскурсії мали змогу виготовити свої власні витинанки з кольорового паперу. Надзвичайні враження залишив по собі день, коли ми здійснили виїзд до Біловежської пущі. Там ми відвідали музей, в якому ознайомились з рослинним та тваринницьким світом заповіднику. Під час прогулянки пущею наша група споглядала зубрів, лосів, вовків та інших мешканців цього незайманого місця. Не менш цікавою і захоплюючою видалася і екскурсія по храмах регіону, а на святій горі Грабарці відвідини місцевого монастиря настроїли усіх на серйозний лад. А ось містечко Мельнік чарувало гостей своєю історією, адже це містечко засноване Данилом Галицьким. Усі з задоволенням милувалися краєвидом із замкової гори, на якій залишились лише декілька останків фундаменту стародавнього  замку. Після цього діти відвідали там крейдову копальню. 
   Відвідавши Білосток, юні туристи висловили бажання обов’язково сюди повернутися ще раз, адже сучасний Білосток – це елегантна суміш барв, смаків та стилів. Місто – загадка, яку можна відгадувати все життя. Найбільше враження на всіх справила екскурсія музеєм ікон та палацом Браницьких – величним та могутнім зовні, затишним і утопаючим в квітах всередині.
  Під час нашого перебування на польських теренах учні відвідали різноманітні фестивалі, відпочивали на озерах, також мали достатньо вільного часу, який проводили з користю, грали в волейбол, футбол та інші ігри. Особливо дітям сподобався візит до аквапарку, де вони весело провели час. Надовго ще запам’ятається учасникам спілкування з учнями Польщі. Адже було цікаво обмінюватися знаннями про традиції, дізнаватися про проблеми та успіхи польських дітей, розповідати їм про Україну, про наші пісні, мову, танці, звичаї, обряди. Незабутніми залишаться також спогади про Орлу, в якій проживали учасники, тому що вона заворожила прекрасною природою, свіжістю повітря та своїм затишком і гостинністю.
    Час спливав непомітно, і коли настав день від’їзду, у кожного з дітей та дорослих було бажання перевести годинникову стрілку хоча б на кілька хвилин назад. Подякувавши польській стороні за гостинність, особливо – пану Мареку Хмілевському та Миколі Ващенку, учителі та учні попрощалися з привітною Орлою, щоб повернутися до рідних домівок.
Переглядів: 503 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz