П`ятниця, 19.04.2024, 15:28
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2017 » Квітень » 10 » БРЕЙН РИНГ
09:16
БРЕЙН РИНГ

Мало кому відомо, що брейн ринг - суто українська гра, яка була придумана одеським клубом інтелектуальних ігор «Ерудит». Ідея реалізації «Брейн ринга» на ТВ з’явилась у Володимира Ворошилова ще в 1980 році, але реалізувати її він зміг лише через 9 років. Саму назву гри придумали в Дніпропетровську у 1987р. З тих пір вона міцно посіла своє місце серед інших інтелектуальних ігор. Грають у брейн ринг і діти, і дорослі.
У районному Будинку дитячої та юнацької творчості Лебединської районної ради Сумської області у межах проекту «Інтелект шоу» уже шість років поспіль проходить відкритий районний чемпіонат гри «Брейн ринг». Шіснадцять команд з навчально-виховних закладів району виборюють право володіти головним кубком «Мудра сова». У чемпіонату вже є своя маленька історія: першими чемпіонами гри стала команда «Чемпіони» Пристайлівського НВК, потім, упродовж двох років, кубок утримували команди «Ерудит» Голубівської ЗОШ І-ІІІст. та «Фортуна» Маловисторопського НВК.

Під час весняних канікул учні району взяли участь у півфінальних та фінальних іграх чемпіонату. У півфіналі змагалися команди: «Прометей» (Межиріцької ЗОШ І-ІІІст.), «Ерудит» (Голубівської ЗОШ І-ІІІст.), «Шанс» (Будильського НВК), «Дилема полоненого» (Гринцівського НВК), «Веселі та кмітливі» (Катеринівського НВК), «Слобожанці» (Рябушківського НВК), «Патріоти» (Штепівського НВК), «Салют» (Ворожбянського НВК).
У перший день лідирували досвідчені команди «Прометей» та «Дилема полоненого». Вони показали блискучу гру, кмітливість і стали першими фіналістами. Під час другого ігрового дня справжній прорив здійснила команда «Слобожанці» завдяки своєму капітану Валентину Падалці, капітан Володимир Тищенко впевнено вивів на фінішну пряму команду «Салют».
У фіналі глядачі спостерігали гру чотирьох найсильніших команд району. На ігровому майданчику було гаряче і гравцям, і арбітрам, і педагогам, і ведучій. У відбірковому турі вирвалась вперед команда «Прометей», отримавши 13 балів з 18 можливих. З нею продовжили змагання команди «Слобожанці» та «Дилема полоненого». Ці дві команди набрали однакову кількість балів у півфінальному турі і все вирішило додаткове запитання, яке принесло 1 бал команді «Дилема полоненого». Таким чином, у фіналі за «Мудру сову» змагались команди «Прометей» та «Дилема полоненого». І знову ситуація повторилась: команди після шести запитань набрали однакову кількість балів, і знову вирішували їх долю додаткові питання. Удача була на боці команди «Прометей», яка стала переможцем VI відкритого районного чемпіонату гри «Брейн ринг» і отримала кубок «Мудра сова». Важко передати словами, той шквал емоцій, позитиву, які отримали юні інтелектуали від гри та подальших сюрпризів, які на них чекали.
Усі команди були нагороджені грамотами відділу освіти Лебединської райдержадміністрації, сувенірами та отримали солодкі подарунки від ТОВ «Маковичок», за які учасники чемпіонату щиро дякують директору Юрію Івановичу Дубровіну.

Переглядів: 380 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz