П`ятниця, 19.04.2024, 06:48
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2017 » Березень » 10 » МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ
11:49
МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ
Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина – Тараса Григоровича Шевченка. Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.
Цього року 9 березня відзначається 203 річниця від дня народження Великого Кобзаря.
«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Саме цими пророчими рядками Василя Симоненка розпочався захід «Стежками Кобзаря» у Пристайлівському НВК. Ведучі нагадали присутнім найважливіші події з життя Кобзаря, запалили свічку пам’яті, яка поєднала серця всіх учасників свята. У Михайлівській ЗОШ І-ІІІст. пройшов конкурс юних декламаторів . На фоні мелодій на слова Шевченка школярі майстерно читали улюблені вірші про дитинство поета, красу природи, справжнє кохання: «Мені тринадцятий минало» «Садок вишневий коло хати» «Зоре моя вечірняя» , »Гоголю», уривок з балади «Тополя» . Цікавою була гра «Найрозумніший» у Голубівській ЗОШ І-ІІІст., яка не залишила байдужим до творчості Шевченка жодного глядача та учасника. Діти торкнулися серцем Шевченківських поезій, пройнялися їхнім духом, «незлим тихим словом» згадали свого пророка, який залишив нам такі прекрасні твори, заслухали пісні та аудіозаписи віршів Шевченка Т.Г.
У Ворожбянському, Бишкінському , М.Висторопському НВК проведені бесіди «Наш Кобзар», тематичні уроки «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь віки», літературні години та години спілкування «Уроки Кобзаря», літературні турніри ораторів, круглі столи «Бери до рук безсмертний той Кобзар», конференції «В сім’ї вольній, новій», літературно-художні композиції «Наш Кобзар» та конкурс знавців поезії «І оживе добра слава, слава України». Протягом декади Шевченківських днів на школярів чекають інформаційні години, літературні вікторини, брейн-ринги, конкурс дитячих малюнків, літературно-музичні композиції.
Для всіх поколінь Шевченкові поезії будуть актуальними завжди, адже написані людиною, яка поєднувала в собі геніальність і простоту водночас, і не помітити великої любові поета до України просто неможливо. Шануймо мислителя і пророка, поета, художника, борця за волю нашої держави і завжди пам’ятаймо його заповіти!
Переглядів: 351 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz