Вівторок, 23.04.2024, 14:05
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2014 » Квітень » 8 » ПОЗИВНІ «СЛОБОЖАНСЬКОЇ ВЕСНИ»
17:33
ПОЗИВНІ «СЛОБОЖАНСЬКОЇ ВЕСНИ»

Прохолодним квітневим ранком у Василівській школі було по-домашньому метушливо: ще б пак – чекали на гостей з усієї України. Споряджали аматорську сцену, проводили останні репетиції. І хвилювалися, неймовірно хвилювалися...

... А в цей час у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С.Макаренка проходила перша, пленарна, частина Всеукраїнського семінару "Слобожанська весна: методичні пошуки та знахідки". Відкрила її ідейний натхненник, гуру (як назвала її одна з доповідачок), професор філології, доктор педагогічних наук, завідуюча кафедри російської мови та зарубіжної літератури В.І. Статівка. У своєму зверненні до гостей та учасників семінару Валентина Іванівна підкреслила, що нинішний захід навіть не всеукраїнського, а міжнародного масштабу, оскільки про участь у ньому заявили декілька представників країн близького та далекого зарубіжжя, але, через напружену політичну ситуацію, приїхати змогли далеко не всі. Та від цього загального завзяття не зменшилось. Із трибуни лунали научно обґрунтовані та приправлені часткою здорового гумору, любові до слова, проникливі та переконливі доповіді, що не залишили байдужими нікого з присутніх. До участників науково-практичного дійства звернулись професор СумДПУ Олена Миколаївна Семеног, доцент Луганського педагогічного університету Валерій Іванович Ковальов, доцент СумДПУ Віктория Василівна Милованова та багато інших.

Пообіді семінар продовжився у Василівськой школі, що славетна своєю стап'ятдесятирічною історією, добрими традиціями. Зустрів гостей та провів короткий екскурс сторінками життя навчального закладу директор Святослав Володимирович Карпенко. А далі всіх полонило незвичайної краси та простоти свято Красна гірка. Гості насолоджувались поетичними рядками в учнівському виконанні, дзвінкими трелями пісень учительського колективу. Під занавіс свята всі закружляли в елегантному хороводі та отримали в подарунок ніжні букетики весняних квітів.

А далі – ще цікавіше: екскурсія шкільним музеєм, натхненна супроводом учителя історії Наталії Михайлівни Тарасенко. Урок російської мови у восьмому класі на тему "Обособленные обстоятельства, знаки препинания при них. Обособление обстоятельств, выраженных деепричастным оборотом и одиночным деепричастием" з мовленнєвою темою, що вторила темі позакласного заходу, – «Обычаи русского народа.  Красная горка». І насамкінець – традиційно російське чаювання з самоварами та чайними ляльками, трав’яними настоями для чистоти помислів.

На згадку про семінар гості повезли духмяний коровай.

А наступного дня учасники зустрічі продовжили спілкування, ознайомлюючись із пам’ятками культури  Глухова та Путивля.

 

Переглядів: 415 | Додав: osvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz