Середа, 24.04.2024, 11:36
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » РАЙОННЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕКАРІВ
15:03
РАЙОННЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕКАРІВ
Безперервне  вдосконалення рівня професійної майстерності бібліотекарів, їх компетентності в галузі бібліотечної справи, підвищення якості функціонування шкільних бібліотек шляхом використання інноваційних технологій, обмін досвідом щодо вдосконалення діяльності шкільної бібліотеки – основна мета роботи районного методичного об’єднання шкільних бібліотекарів.
     8 жовтня 2014 року на базі центральної районної бібліотеки відбувся семінар з участю бібліотекарів ЗНЗ району, працівників ЦРБ та методистів відділу освіти, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації.
      Голова РМО шкільних бібліотекарів Ніколаєнко К.Б. (бібліотекар Пристайлівського НВК) підводячи підсумки роботи РМО шкільних бібліотекарів протягом трьох кварталів 2014 року нагадала всім присутнім про заходи, що були проведені шкільними бібліотекарями у  поточному календарному році, наголосивши на необхідності постійного професійного самовдосконалення, розвитку творчого потенціалу, новаторства бібліотекарів як запоруки успіху в усіх напрямках бібліотечної роботи.
           Потім із доповіддю виступила Ольховик О.Л., методист ЦРБ, яка  ознайомила присутніх із ініціативою розпочати спільну роботу над проектом «Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в роботу шкільних бібліотек Лебединського району». «Наш проект має на меті сприяти залученню усіх шкільних бібліотекарів району до якомога ефективнішого застосування  ІКТ в їх повсякденній діяльності», - наголосила Ольховик О.Л. Методист ознайомила бібліотекарів із заходами на наступний рік в рамках запропонованого проекту, який включає проведення майстер-класів, покликаних сприяти оволодінню бібліотекарями навиками роботи на комп’ютері, групових та індивідуальних консультацій, створення електронних продуктів на допомогу шкільним бібліотекарям: збірки електронних презентацій та бібліотечних уроків, 
  Для відображення повної картини забезпечення підручниками по району методист РМК Антипенко Н.О. надала стислий аналіз забезпечення навчальною літературою в розрізі початкової, середньої та старшої шкіл у 2014-2015 н.р. Серед шляхів вирішення проблеми забезпечення підручниками були названі, по-перше, постійна робота, спрямована на збереження фондів, яка ведеться не лише шкільними бібліотекарями, але й усім педагогічним колективом закладів, по-друге, поширена останнім часом практика тимчасової передачі підручників. Такі передачі здійснюються із оформленням відповідної документації від закладів, де в поточному навчальному році зменшився учнівський контингент. 
    Підводячи підсумки, методист з бібліотечних фондів Антипенко Н.О. подякувала всім присутнім за працю протягом  трьох кварталів 2014 року  та висловила надію на подальшу спільну співпрацю.
Переглядів: 390 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz