Четвер, 18.04.2024, 16:32
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2015 » Червень » 26 » РОМЕНСЬКИЙ ВАЛЬС ДЛЯ РУСИСТІВ
12:19
РОМЕНСЬКИЙ ВАЛЬС ДЛЯ РУСИСТІВ

   Питання обміну досвідом з колегами-русистами – одне з ключових для районного методоб’єднання  вчителів російської мови та світової літератури Лебединщини.

    Саме тому наприкінці навчального року вони чи не щороку вирушають у гості. Цього разу зустріч відбулася на гостинній землі скульптора й кінорежисера Кавалерідзе й актора Шкурата, академіка Йоффе, де наших педагогів вітав дружний і дружній колектив Роменської загальноосвітньої школи № 3.

   Директор Юракова Олена Віталіївна та заступник із навчально-виховної роботи Пройдаков Артур Ігорович разом із учителем світової літератури та російської мови цієї школи Кулєцкіх Оксаною Миколаївною провели для гостей коротку екскурсію кабінетами та класними кімнатами, приміщеннями школи; поділилися досвідом збереження й оновлення матеріально-технічної бази.

   Особливу увагу учасників літньої зустрічі було зосереджено на проблемах викладання світової літератури в школі, участі вчителів-русистів у професійних конкурсах. Про це та багато інше говорили професор філології, доктор педагогічних наук, завідуюча кафедри російської мови та зарубіжної літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка Валентина Іванівна Статівка, доцент зазначеного закладу, кандидат педагогічних наук Ірина Іванівна Пахненко. До розмови долучилися головний спеціаліст відділу освіти Лебединської райдержадміністрації Олена Сергіївна Безверха, члени районного методоб’єднання, господарі зустрічі – педагоги школи № 3.

   А далі двері русистам Лебединщини радо відчинив маленький навчальний заклад на окраїні міста, славетний своєю давньою історією та традиціями виховання справжніх громадян України, – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 9. Оновлені класи, осучаснені кабінети та нещодавно створена актова зала в бельетажі приміщення школи – все це припало до душі творчим і ліричним учителям-словесникам із краю Гмирі та Бурлюка. А ще більше – спілкування з директором школи Залуцькою Діаною Миколаївною та вчителем світової літератури й російської мови з багаторічним стажем і досвідом роботи Триль Марією Петрівною.

   Справжньою візитною карткою Ромен стали відвідані нашими вчителями культурні пам’ятки міста: альтанка, пам’ятник Т.Г.Шевченку, Вознесенський та Святодухівський собори, храми Роменщини, краєзнавчий музей, що полонили гостей вишуканістю й довершеністю.

  Підсумувати роботу та окреслити плани на майбутнє зібралися в історико-меморіальному комплексі «Батьківщина кошового отамана Петра Калнишевського»у селі Пустовійтівка Роменського району.

   «Пропоную таку форму обміну досвідом узяти за основу на майбутнє. Це чудовий привід для самореалізації та самовдосконалення кожного педагога-професіонала, що долучиться до нашої спільноти», - зауважила насамкінець головний спеціаліст відділу освіти Лебединської райдержадміністрації Олена Сергіївна Безверха.

Переглядів: 685 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz