Четвер, 28.03.2024, 13:44
Відділ освіти 
Лебединської районної державної адміністрації
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України
ДОН ОДА
СОІППО
СОЦПОРТМ
ХРЦОЯО
Педагогічна преса
Головна » 2013 » Лютий » 25 » «Тебя, как первую любовь, России сердце не забудет»
18:45
«Тебя, как первую любовь, России сердце не забудет»

Саме таким епіграфом розпочався урок світової літератури в 9 класі Гудимівського НВК за темою «О.С. Пушкін – видатний російський поет», який для своїх колег із закладів освіти району провела Бирюк Людмила Володимирівна.

Цікавий, насичений, масштабний за обсягом опрацьованого та репрезентованого матеріалу, урок справив враження не лише на молодих словесників, але й на досвідчених майстрів своєї справи.

Людмила Володимирівна зуміла так організувати роботу чотирьох дев’ятикласників, що присутнім здалося, ніби вони споглядають 7-D фільм: змістовний лекторій учителя, помножений на влучні учнівські повідомлення, приправлений елементами технології дискусійних питань, покладений на тло чудової пушкінської поезії, обрамлений майстерною мультимедійною презентацією та доповнений інтеграцією матеріалу російської мови. А окрім решти ще й невимушене учнівське світобачення під «скромним» кутом ХХІ століття…


Зрештою, «візуалізуватися» судилося й виступам голови районного методичного об’єднання Горобець Світлани Василівни та провідного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Безверхої Олени Сергіївни, котрі долучилися до лірики зібрання мовою здобутків і перспектив.

Проте в ході засідання районного методичного об’єднання вчителів російської мови та світової літератури (а саме в його рамках відбувся урок Людмили Володимирівни) D-реальності вистачало від початку й до кінця. Адже гудимівчани одразу полонили увагу гостей барвистим вітальним словом учнівського колективу, що лунало під тихий акомпанемент ліричного шопенівського вальсу. А як тонко змогли передати дух колишнього століття, запросивши філологів до дворянського російського чаю з елементами африканських мотивів під той же-таки музичний акомпанемент!

Годі й говорити про вступне слово директора Білковського Михайла Миколайовича, який зацікавив присутніх розлогою історією закладу від заснування і до сьогодення, ілюструючи кожну тезу доречним слайдом.

…Здавалося б, суворий час вимагає суворості у всьому. Але, як бачимо, романтики та лірики живуть іще на цій дивовижній землі й продовжують своїми добрими справами творити саме життя.

 

Переглядів: 470 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Президент України
Верховна рада
Урядовий портал
Сумська ОДА
Сумська облрада
Лебединська РДА
Районна рада
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz